Kolony brzdily provoz před hranicemi do Německa. Kamiony stály i 30 hodin

Právě po dálnici D8 ve směru do Německa vede hlavní trasa pro kamiony jedoucí na západ. Od úterního rána se na tam tvořily až 30kilometrové kolony. V ranní špičce neprojely ani osobní automobily.

Podobná situace byla také na dálnici D5 u Rozvadova. Také tam se ranní kolony táhly desítky kilometrů daleko. Situaci navíc komplikoval povinný odpočinek řidičů kamionů, kvůli kterému museli zůstat stát, a provoz se proto rozjížděl jen velmi pomalu.

[chooze:article;value:554754]

​​Kolony se začaly pomalu rozjíždět až krátce před devátou hodinou. Zpoždění měla v úterý ráno rovněž linka číslo 81, která jezdí mezi Chlumcem a Ústím nad Labem. Řidiči museli využívat objízdné trasy.

"Katastrofa, katastrofa, 30 kilometrů. Musel jsem to tady zabalit, kvůli odpočinku. Teď mi to zkomplikovalo situaci, musím čekat, ale naštěstí nejezdím ani brzy ráno, ani večer a přes den kolony nejsou tak hrozné," svěřili se v anketě řidiči.

Kolony se tvořily kvůli německým protimigračním kontrolám, navíc byl v pondělí v zemi svátek a kamiony nesměly na silnice. Nápor odstavených kamionů proto způsobil zpoždění při kontrolách.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.