Komunisté odstartovali předvolební kampaň. Spojili se s dalšími stranami

Trojlístek stran přišel hned s 28 kandidáty, kteří se budou ucházet o 21 míst pro české europoslance. Záměrem koalice Stačilo! v čele s komunisty je podle jejich předsedkyně Kateřiny Konečné zbavit moci současný koaliční kabinet Petra Fialy (ODS).

"Rozhodli jsme se udělat společnou kandidátku a vytvořit koalici, která bude jasnou odpovědí na hrůzovládu, kterou zažívají občané České republiky pod vedením Petra Fialy," prohlásila předsedkyně KSČM Kateřina Konečná.

​Kromě Konečné coby lídryně kandidátky se na prvních místech nachází také právník Ondřej Dostál, právnička Jana Turoňová, viceprezident Světové rady míru Milan Krajča a zdravotní sestra Petra Rédová.

"Říkáme 'Stačilo!' této vládě, která nás zatahuje do války, zanechává jenom dluhy a zbídačenou zemi," pronesl předseda České strany národně sociální Michal Klusáček.

"My odmítáme jakékoliv zbrojení, jakékoliv posílání granátů do válek, jakékoliv zabíjení lidí s podporou EU. Odmítáme vysílání jakýchkoliv vojáků nejen z ČR, ale z jakékoliv země EU do válek, které nejsou naše, ale které především znamenají další smrt a další neštěstí," doplnila Konečná.

[chooze:article;value:549387]

​Koalice se chce zaměřit také na ceny a dvojí kvalitu potravin v Unii. Možná i proto je na chvostu kandidátky jeden z organizátorů protestu zemědělců a odpůrce Green Dealu Zdeněk Jandejsek. Ten chce v boji za zemědělce pokračovat.

"Zdá se, že všechny spolky se postupně dávají dohromady, a určitě přijde velká akce předtím, než přijdou volby do europarlamentu," uvedl Jandejsek.

"Budeme se snažit udělat vše pro to, aby se Green Deal v té podobě, v jaké je dnes schválený, nestal realitou. Pokud ho nebudeme umět spolu s kolegy zrušit úplně, budeme se snažit, aby byl co nejvíce okleštěn," ujistila Konečná.

"Jsme proti Green Dealu, zavedení eura, emisním povolenkám a legalizování ilegální migrace," doplnil Klusáček. Podle Konečné navíc není koalice Stačilo! jen projektem pro jedny eurovolby. Další plány ale zatím neupřesnila.

Veškeré informace a data k eurovolbám 2024 a volebním preferencím najdete zde na TN.cz

Má koalice Stačilo! šanci na úspěch? Podívejte se na rozhovor s politologem Milanem Školníkem:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.