Končíme s koncerty, oznámili legendární Aerosmith. Zpěvák nemá šanci na uzdravení

[chooze:gallery;value:31447]

Fanoušci legendární kapely Aerosmith zažili v sobotu pořádný šok. Skupina totiž na svém instagramu oznámila, že definitivně končí s koncertováním. Důvodem jsou zdravotní problémy frontmana Stevena Tylera.

"Jak víte, Stevenův je hlas jako žádný jiný. Celé měsíce neúnavně pracoval na tom, aby se jeho hlas dostal tam, kde byl před zraněním. Přestože měl po boku nejlepší doktory, nedařilo se. Už je bohužel jasné, že jeho hlas se plně nezotaví. Učinili jsme tak srdcervoucí, ale nezbytné rozhodnutí – odejít z koncertní scény," uvedli členové kapely ve společném prohlášení.

Fanouškům také poděkovali za veškerou podporu. "Někteří z vás jsou s námi od samého začátku a vy všichni jste důvodem, proč jsme se zapsali do dějin rokenrolu. Bylo nám ctí, že se naše hudba stala součástí vašeho života," napsali.

[chooze:article;value:567726]

Kapela tak zároveň definitivně zrušila rozlučkovou koncertní šňůru "Peace Out: The Farewell Tour", která začala vloni v září. Krátce po jejím zahájení si ale Tyler poranil hlasivky. Turné tak bylo odloženo a mělo probíhat od září 2024 února 2025.

Do hudebního důchodu se však kapela pravděpodobně nechystá. Kytarista Joe Perry totiž minulý měsíc naznačil, že se fanoušci možná dočkají i nějakých novinek, píše web Forbes. "Uvidíme. Určitě tu nějaká možnost je, ale v tuto chvíli řešíme songy, které můžeme zahrát," řekl. Jestli ale toto rozhodnutí stále platí, se teprve uvidí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.