Končíme v Česku, oznámila velká kurýrní služba. Zákazníci i zaměstnanci zuří

Po krátkém působení na českém trhu končí společnost 123Kurýr. Informovala o tom na svých webových stránkách. "Naše společnost 123Kurýr CZ se rozhodla dočasně ukončit svoz a distribuci zásilek po České republice. Toto opatření se netýká exportu, jako je například Slovensko nebo Maďarsko. Do těchto destinací budeme nadále svážet i doručovat a nic se pro ně nemění," uvedla konkrétně.

Logistická společnost původem ze Slovenska, která se zaměřovala na doručování menších zásilek do 50 kil, v Česku působila teprve dva roky. Letos v létě například oznámila, že se dohodla s firmou Alza na možnosti využívat síť jejích tzv. AlzaBoxů a její šéf Miloš Melník sliboval zákazníkům vysokou kvalitu doručování zásilek. Realita ale byla spíše opačná.

[chooze:article;value:528406]

Podle webu recenzer.cz měla firma už delší dobu problémy s doručováním svěřených zásilek. V září s ní z tohoto důvodu pozastavila spolupráci například pražská společnost Autorozvody.

"Vzhledem k technickým komplikacím na straně společnosti 123Kurýr, které bohužel mají negativní vliv na rychlost doručování námi odesílaných zásilek, jsme nuceni s okamžitou platností dočasně pozastavit odesílání zásilek dopravcem 123Krurýr. Omlouváme se za nepohodlí, naším primárním cílem je především doručit vaše objednávky v co nejkratším možném čase!" uvedla na facebooku.

[chooze:article;value:527602]

A někde s ní byly zkušenosti ještě horší. Podle informací TV Nova má firma milionové pohledávky a tisíce nedoručených zásilek. Dluží i svým kurýrům. "Furt nás ujišťovali, že peníze nám pošlou později. Od května nezaplatili ani korunu," tvrdí jejich zástupce Jan Švandrlík. Zaměstnanci už na společnost podali trestní oznámení, kterým se začalo zabývat státní zastupitelství v Hradci Králové.

"Jednání by se dalo kvalifikovat jako zločin podvodu, poškozování věřitele, způsobení úpadku," zhodnotil postup firmy advokát Ladislav Maleček.

Firma ale na dotazy ohledně možného podvodného jednání nereaguje. Její kanceláře u Jihlavy už jsou prázdné, telefonní čísla z jejích webových stránek zmizela a dříve uvedené telefony nikdo nezvedá. K dění v Česku se nechce vyjadřovat ani slovenská centrála. Na zaslaný dotaz do vydání článku neodpověděla.

Gangy zlodějů se zaměřily na kurýry. V Česku ukradly už stovky tisíc (2/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.