Konec pátrání po nebezpečném muži z léčebny. Policie ho zadržela

Policisté ve čtvrtek pátrání ukončili. "Kriminalisté hledaného muže vypátrali v jedné provozovně na Proseku a zadrželi ho. Po vyřízení všech náležitostí poputuje zpět do léčebného zařízení," uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Muž byl nedobrovolně umístěn do Psychiatrické nemocnice v Bohnicích. Ve středu kolem 14. hodiny odešel na plánovanou vycházku s doprovodem, v průběhu cesty se ale ztratil z dohledu a zmizel v okolí stanice metra Háje v Praze 4.

[chooze:article;value:499685]

"Jedná se o pacienta, který je dlouhodobým uživatelem omamných a psychotropních látek, pod jejich vlivem je velmi nebezpečný k ostatním osobám. Upozorňujeme proto, aby se ho občané nesnažili zadržet," varoval Rybanský.

Hledá se i vězeň

Pražská policie současně pátrá i po vězni, který ve čtvrtek kolem 11. hodiny uprchl z nestřeženého pracoviště na pražské Lhotce, kde vykonával úklidové práce. "Podle všech zjištění by neměl být nebezpečný svému okolí, nicméně by ho občané neměli sami zadržovat, ani kontaktovat a jeho pohyb bezprostředně nahlásit na linku 158. Ve výkonu trestu odnětí svobody si odpykává trest odnětí svobody za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání," upozornil Rybanský.

Hledaný Jan Pinsker má štíhlou, přibližně 185 cm vysokou postavu, hnědé krátké vlasy střižené na ježka, tetování na levém zápěstí a jizvu na pravém předloktí. V době odchodu byl oblečen do světlého trička, černé mikiny s kapucí, bílých kuchařských 3/4 kalhot a tenisek Adidas.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.