Konec roku bude ve znamení kulturních akcí. Chystá se řada koncertů i výstav

Hudební fanoušci v Česku se rozhodně nebudou do konce roku nudit. Například v O2 areně se ještě v listopadu postupně představit český zpěvák Ben Cristovao, legendární kapela Dymytry a Mirai.

A narváno k prasknutí tam bude i v prosinci, když v areně 2. prosince vystoupí kapela Jelen. Hity ze svého nového alba zahraje o dva týdny později Bryan Adams. Po něm v O2 areně oslaví 60. výročí skupina Olympic. Společný koncert odehrají Tři sestry a Horkýže Slíže. Rok 2023 v Praze uzavře 28. prosince zpěvačka Marie Rottrová.

Spousta koncertů se odehraje i v menších českých halách. Například ve Sportovní hale Fortuna vystoupí zpěvák kapely Rammstein Till Lindemann v rámci svého sólového projektu. Ukáží se také hudebník Hozier a skupina The Prodigy. Své 40. výročí oslaví na turné kapely Tublatanka a Arakain. Koncerty čekají také české hvězdy, mezi které patří rapper Paulie Garand, dále Michal Hrůza, J.A.R. nebo Tereza Mašková. Do Česka dorazí také uskupení Electric Universe. To je ale jen malý výběr z velkého množství koncertů, z nichž si do konce roku můžete vybírat.

[chooze:article;value:527760]

Filmy

Situaci v kinech po celém světě výrazně ovlivnila stávka v Hollywoodu. Na stříbrná plátna se tak letos nedostala řada očekávaných filmů, na které si musí fanoušci počkat až do příštích let. I tak je ale stále z čeho vybírat. Už 9. listopadu přijde do kin další superhrdinský film od Marvelu pojmenovaný Marvels. Na streamovacích platformách vyjde snímek Zabiják od režiséra Davida Finchera nebo film Maestro s Bradleym Cooperem.

Na stříbrných plátnech se také ukáže nový díl ze série Hunger Games. Ve druhé polovině listopadu vyjde film o Napolenovoi od Ridleyho Scotta s Joaquinem Phoenixem v hlavní roli. Krátce před vánočními svátky se v roli Willyho Wonky představí Timothée Chalamet. Se superhrdinským filmem se do konce roku ukáží také konkurenti Marvelu z DC Comics. Jason Momoa se v závěru roku znovu promění v Aquamana.

Výstavy

V polovině listopadu se mohou milovníci umění podívat na výstavu 40 let kolonie Na Slatinách ve fotografiích, k níž je připravena také expedice. Už od konce dubna zájemci chodí na výstavu husitství v Husitském muzeu v Táboře. Pokud jste ji zatím nestihli, do 16. listopadu máte ještě čas. Současný svět fotografie okouzlí návštěvníky nádherného Clam-Gallasova paláce v rámci festivalu Prague Photo od 14. do 19. listopadu.

[chooze:article;value:527862]

Světelná výstava ve stylu knihy 20 tisíc mil pod mořem čeká 1. prosince na návštěvníky areálu Dolní Vítkovice v Ostravě. K večerním prohlídkám v prosinci láká i řada českých památek, mezi které patří například vánočně vyzdobený zámek Zákupy. Řadu stálých expozic pak nabízí třeba Národní technické muzeum.  

Kapela Jelen oslaví narozeniny v O2 areně:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.