Konec vyšetřování vraždy novorozence v Kroměříži. Tělíčko policisté nenašli

Policisté se od loňského roku zabývali případem vraždy novorozence. Tragédie se měla odehrát v polovině května v Kroměříži.

"V předešlých dnech ukončili krajští kriminalisté vyšetřování vraždy. Vyšetřovatel případ odložil, neboť se nepodařilo nalézt plod dítěte a nebyly tak naplněny znaky trestného činu," informovala v pátek na webu policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

[chooze:article;value:462366]

Tělíčko hledali kriminalisté například v kontejnerech nebo kanalizaci. Pátrání však nebylo úspěšné. Během vyšetřování se navíc nepodařilo zjistit, zda se dítě narodilo živé, nebo mrtvé.

Na případ kriminalisty upozornil lékař z kroměřížské nemocnice. Na oddělení k nim totiž přišla pacientka po právě prodělaném porodu. Neměla ale u sebe žádné dítě. Po ošetření navíc dotyčná z nemocnice na vlastní žádost okamžitě odešla.

Vyšetřovatelé následně zadrželi 24letou matku dítěte a jejího partnera. Ti byli hlavními podezřelými, obvinění nakonec tehdy nepadlo. "Oba jsme je propustili ze zadržení. Právní kvalifikace se ale nezměnila, případ stále prověřujeme jako vraždu," sdělila v květnu Kyšnerová.

Přímo v Kroměříži se přitom nachází babybox. Do něj je možné odložit novorozené miminko v případě, že se rodiče o svého potomka nemohou, nebo nechtějí starat.

Zprávy o vraždě miminka loni v květnu otřásly Kroměříží. Více se dozvíte v následující reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.