Konec zabírání místa na pláži ručníky! V chorvatském městě proti tomu zakročili

[chooze:gallery;value:32392]

Pokud si rádi pozdě v noci zabíráte místo na pláži nataženým ručníkem, mějte se na pozoru. Mohli byste o něj přijít. V chorvatském městě Gradac na oblíbené Makarské riviéře totiž úřady proti tomuto trendu ostře zakročily a rozložené osušky a matrace nechaly naházet do přistaveného auta. 

"Pracovití zaměstnanci města dnes brzy ráno úspěšně dokončili odstraňování plážových propriet, které zůstaly ležet na plážích. Je zakázáno nechávat ručníky či podobné předměty na pláži přes noc bez dozoru," oznámilo město na svém facebooku. Zprávu doplnilo také množstvím fotek z celé akce.

[chooze:article;value:513088]

U toho to ale nekončí. Jak upozorňuje zpravodajský web Danas, město se chce zaměřit také na plastová lehátka, která velkou část tamních pláží blokují. Město chce omezit jejich počty i místa, kde můžou stát.

[chooze:poll;value:f79534e3711132aea8a0047b211420d80aa1b2b4;layout:tn_nova]

Chorvaté na iniciativu města reagovali pozitivně. "Bravo, dobrá práce, ale mělo by se to opakovat každé ráno!" napsal třeba Igor Lojen ze Záhřebu. "To je skvělé. Někteří turisté si myslí, že můžou všechno. Děkujeme pracovníkům městských služeb," myslí si pak Ivica Horvatinovič. Je tedy možné, že se touto aktivitou inspirují také další letoviska.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.