Konflikt matky s řidičem: Respektujte se, radí zaměstnancům i rodičům PID

Konflikt maminky s řidičem vyvolal v tomto týdnu velké diskuze. PID se tak rozhodla zareagovat na sociálních sítích. "Milé maminky, milí řidiči, bez vás bychom se v životě daleko nedostali. Zkuste prosím spolu vycházet a vzájemně se respektovat," napsala v sobotu na twitteru.

https://twitter.com/PIDoficialni/status/1621825409472946176

Rady PID dala svým zaměstnancům i rodičům. "Milí řidiči, budeme rádi, když se budete cestujícím snažit vyjít vstříc, chovat se k nim slušně a dovezete je bezpečně do cíle. Milí cestující, budeme rádi, když budete ohleduplní k práci řidičů. Nemají to jednoduché, tráví za volantem mnoho hodin v silném provozu a snaží se vás dopravit v čas a v pořádku. Pokud má na vás řidič prosbu, respektujte ji, prosím," vzkázala.

[chooze:article;value:487509]

Odpovídá také na otázku, kolik se do autobusu vejde kočárků. "Vejde se jich hodně, ale důležitější otázkou je, kolik jich může cestovat ve voze bezpečně. Drtivá většina autobusů, které v systému Pražské integrované dopravy jezdí, má homologaci pro přepravu jednoho kočárku," vysvětlila. 

Na twitteru ale tímto vyjádřením opět vyvolala diskuzi. Lidé upozorňují na to, že řidiči mohou dát výjimku a v hromadné dopravě často vidí více kočárků. "Řidič je tím, kdo je odpovědný za to, že vás všechny doveze v bezpečí. A vždy by měl vyhodnotit aktuální situaci tak, abyste bezpečně dojeli do cíle i s dětmi," odpověděla PID.

Připojila také video pražského dopravního podniku. To vysvětluje, jak správně cestovat s kočárkem. Podívat se na něj můžete pod titulkem tohoto článku.

Myslela jsem si, že si dělá srandu, řekla matka

Se svým dítětem nastoupila do autobusu linky 103 Lucie Chadrabová v pražských Ďáblicích. Za chvíli přistoupila i další maminka s kočárkem a v ten moment se ozval křik řidiče.

[chooze:article;value:476423]

"Nejdřív jsem si myslela, že si dělá srandu, ale vyhazoval nás, protože prý nemůžou jet dva kočárky najednou," řekla TN.cz. "Nechtěla jsem do těch mrazů, které včera dopoledne v Praze byly," poznamenala v úterý. Na sociálních sítích přiznala, že ji celý incident rozplakal.

Mluvčí ROPIDu Filip Drápal už v úterý pro TN.cz přiznal, že celý konflikt byl z obou stran zbytečně vyhrocený. Řidiče poučili o možnostech vhodnější a méně konfrontační komunikace s cestujícími. Více se dozvíte ZDE.

Podívejte se, jak celý konflikt proběhl:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.