Konflikt s tragickým koncem. Koloběžkář měl uškrtit na řemínku motorkáře

[chooze:gallery;value:32506]

Případem, který se odehrál u Příchovic, se policisté zabývají od soboty. "Kriminalisté prověřují úmrtí muže, ročník narození 1980, ke kterému došlo v sobotu okolo 23. hodiny na jižním Plzeňsku," řekla TN.cz policejní mluvčí Eva Červenková.

Záchranářské složky měly událost nahlášenou jako dopravní nehodu motocyklu. Muži už zdravotníci nedokázali pomoci. "Lékařka konstatovala na místě smrt," sdělila mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

Podle informací portálu Krimi-Plzeň však poloha motorky i těla a další okolnosti neodpovídaly tomu, že by šlo o dopravní nehodu. Také koroner měl potvrdit, že vše bylo zřejmě úplně jinak. Případ si proto převzali kriminalisté.

[chooze:article;value:507783]

Vyšetřovatelé následně v souvislosti s případem zadrželi 45letého muže. "Zahájili jsme trestní stíhání muže, kterého jsme obvinili ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví. Za to, že svým jednáním způsobil smrt, mu hrozí až 16letý trest," informovali policisté v pondělí na twitteru. Červenková pro redakci TN.cz doplnila, že obviněný bude vyšetřován na svobodě.

Motorkář se měl údajně dostat do konfliktu s mužem na koloběžce poté, co mu šel vynadat, že je špatně osvětlený. Během potyčky měl následně koloběžkář dotyčného uškrtit řemínkem od helmy. Škrcení měly potvrdit právě i výsledky soudní pitvy, píše portál Krimi-Plzeň.

Policistům dle Novinek pomohly s objasněním incidentu dvě dívky, které místem události procházely ještě v době, kdy tam obviněný muž byl. "Tvrdil jim, že musí odjet, že je nalitý a policisté by ho mohli sebrat. Motorkář v tu chvíli ještě na zemi chroptěl," uvedl portálu zdroj obeznámený s případem.

Při nehodě v Praze na začátku července zemřel motorkář. Podívejte se na záběry:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.