Kontrola obchodů s potravinami v Mělníku: Z párků tekla neznámá tekutina

V Mělníku začal ve čtvrtek štáb TV Nova v tamním Kauflandu u regálů s masem. Většina ho tam byla pěkná, až na jednu krabičku, která spíše připomínala dekoraci na halloween. V pořádku nebyla ani kuřecí játra. Drtivá většina potravin byla v tomto obchodním řetězci výstavní a štáb nalezl pouze pár nedostatků. K reklamacím se navíc postavili naprosto profesionálně.

V mělnickém obchodě Tesco stačilo pouhých 15 minut a štáb našel plný košík zkažených, závadných nebo prošlých potravin. Například jedno balení chleba bylo prošlé tři dny. "Po uplynutí tohoto data se dál prodávat nesmí. Musí být vyřazen z nabídky," řekl odborník na potraviny Jan Maryška.

Kromě chleba bylo prošlé i balení párků, ze kterého vytékala neznámá tekutina. "Dáme to pryč, odepíšeme to," prohlásila vedoucí prodejny. Mělnické Tesco bylo sice čisté a perfektně uklizené, ale s kvalitou potravin to bylo v několika případech horší.

[chooze:article;value:496289]

Poslední zastávkou štábu TV Nova pak byl Penny Market. Tam se ale právě konala velká třídící kontrola. O kontrole se tak nejspíš vědělo předem. Chvályhodné rozhodně je, že se zaměstnanci všech zkontrolovaných obchodů v Mělníku postavili k reklamacím čelem a vždy zjednali nápravu.  

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.