Kontrola potravin v Hluboké nad Vltavou: Většina obchodů obstála na jedničku

První kroky směřovaly do poměrně nedávno otevřené pobočky řetězce Billa, která leží v obchodní zóně mimo historické centrum Hluboké nad Vltavou. Ovoce a zelenina září na dálku.

Ani při pečlivé kontrole sortimentu neviděl štáb náznak něčeho, co by mělo nějaké nedostatky. Během kontroly ovoce a zeleniny personál stále přebíral nabídku čerstvých produktů. To, co oku už moc nelahodilo, putovalo hned za sníženou cenu do slevových regálů.

Pod obal člověk pořádně nevidí, a tak štáb koupil jedny citrony a rozbalil je v autě. Ani tam ale nevykazovaly žádné známky hniloby ani potlučení.

[chooze:article;value:496784]

​Z Billy štáb zamířil o sto metrů dál do supermarketu Trefa. Tam byl sortiment trochu omezenější, v některých případech bylo ovoce a zelenina cenově výhodnější. Základní druhy ovoce a zeleniny tam ale pořídíte, a tak štáb pokračoval dál.

V podzámčí na náměstí jsou hned dva obchody se smíšeným zbožím. Oba nabízejí ovoce a zeleninu. Štáb zamířil do marketu z řetězce Můj obchod. Do očí udeřily banány s popisem "první jakost". Na první pohled ale tyhle kousky připomínaly ty, které v Bille ležely ve slevě. Nutno říci, že prodavač ihned hbitě vyskočil a vyměnil banány za mnohem čerstvější.

Kroky štábu tak směřovaly do druhého marketu na náměstí. Přes množství suvenýrů se štáb dostal k chladícímu boxu, jediné jahody v něm vypadaly čerstvě. Zbylá nabídka čerstvých produktů také. Na poctivou zeleninovou polévku ani ovocný salát tady ale suroviny nenakoupíte.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.