Kontrola potravin v Ostravě: Nahnilé hrozny "zdobil" mrtvý brouk

V Ostravě začal štáb TV Nova s kontrolou v hypermarketu Tesco nedaleko centra města. Nejprve zamířil k regálům se salámy. Tam dopadlo všechno na jedničku. Na žádné prošlé ani zkažené produkty štáb nenarazil. Také nabídka masa byla pěkná. Pak štáb vyrazil ke zlevněnému ovoci a zelenině.

Kromě jediného balení hroznů nebyl v prodejně Tesca v oddělení ovoce a zeleniny žádný problém. Každá druhá kulička hroznů byla skoro shnilá a jako bonus ležel na dně plastové krabičky mrtvý brouk. Prodavačka hájila umístění shnilých hroznů v regálu tím, že jsou ve slevě. Nakonec je ale odnesla.

[chooze:article;value:496607]

​Z Tesca se štáb přesunul do sto metrů vzdáleného Lidlu. Plísně na mandarinkách zaznamenal bez většího hledání. Tým s kamerou ale zahlédla manažerka prodejny. "Probíráme to každý den, celý den to probíráme. Může se stát, že se chybička objeví. Více s vámi nebudu řešit," řekla.

​Ještě než štáb pod dohledem personálu z prodejny odešel, jeden z nakupujících upozornil na nahnilou papriku. Kromě mandarinek a papriky měl v této prodejně Lidlu rozporuplnou kvalitu také hrách. "Tam jsem ještě nestihla dojít, já mám opravdu jenom dvě ruce a dvě nohy," reagovala prodavačka.

[chooze:article;value:496437]

Z centra města zamířil štáb ještě na kontrolu supermarketu Hruška na jednom z největších ostravských sídlišť. Až na tři shnilé citróny a jednu blumu obchodu nebylo co vytknout.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.