Kontrola potravin v Plzni: Špekáčky s plísní i bedny shnilé zeleniny

Je to boj, ale za čtvrt roku kontrol se mnohé zlepšilo. Ceny potravin klesají a obchodníci si dávají větší pozor na to, co prodávají. Jestli prodejci ve své snaze nepolevují ani v Plzni, se štáb televize Nova vydal přesvědčit osobně. A nejprve zamířil do Tesca.

Některé broskve by si zasloužily určitě důstojný pohřeb, jednoznačně jsou už po smrti. A vybrat z bedýnky nektarinek aspoň jednu k snědku byla tedy disciplína. O moc lépe na tom nebyla ani rajčata, protože byla tak trochu "fousatá".

Nedostatky ale byly odstraněny a přístup vedoucího byl příkladný. Drtivá většina potravin byla nakonec v plzeňském Tescu výstavní. Štábu Novy se zamlouvala zejména čistota prodejny, podlaha se jen leskla.

[chooze:article;value:501749]

​Z Tesca se štáb přesunul do plzeňského Kauflandu, i tam našel vadné zboží. Až na jedno naťuknuté vejce a jablko ale v závěru musela kontrola uznat, že v prodejně mají vše, jak má být. "Jeden z nejhezčích Kauflandů, které jsem viděl, co se týče kvality potravin a práce zaměstnanců," pochválil nakonec vedoucího prodejny reportér TV Nova Jan Zálužský.

A na závěr plzeňské kontroly Albert. Zeleninu bylo potřeba lehce vytřídit, jinak byla na jedničku. To samé se nedá říct o uzeninách. Některá balení špekáčků byla bohužel chycená plísní.

Vedoucí prodejny ale slíbil, že to nechá celé zkontrolovat. Žádné další nedostatky štáb v Albertu nenašel, a to je jedině dobře. Plzeň musela kontrola pochválit, potraviny tam jsou v dobrých rukou.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.