Kontrola prodejen potravin v Nymburce: Plíseň, zelená játra i rozbitá vajíčka

Reportér TV Nova Petr Brzek zamířil nejdřív do Kauflandu, kde objevil tekutou mrkev nebo nahnilý salát. Rázem bylo v zelenině pořádně rušno. Na kontrolu kvality potravin se vrhlo devět prodavačů.

V prodejně Lidl reportéra uvítaly vyhlodané brambory. Po nich narazil na dvoubarevná játra. "Asi nechutné, možná i zkažené," řekla TV Nova jedna zákaznice. V prodejně byly i děravé pytlíky s cukrem a hodně rozbitých vajec. "To je velká bolest. Jsem ráda, že jste mi to našli, hned odklidím," reagovala zaměstnankyně supermarketu.

[chooze:article;value:555681]

​Jako třetí zkontroloval reportér TV Nova hypermarket Albert. Zelenina i ovoce tam vypadlo hodně luxusně. Dojem ale zkazily nahnilé brambory. Také tam byly v regálech vícebarevná kuřecí játra. Vajíčka byla až na malou prasklinu v pořádku. Na regálu byl ale jeden zaschlý žloutek.

Poslední z kontrolovaných prodejen byl nymburský Penny Market. Tam narazil na plesnivé hroznové víno, rozteklá rajčata nebo nevábně vypadající mrkev. Nevinné nebyly ani citróny. Ty sice byly jako takové v pořádku, ale jejich hmotnost byla nižší, než uváděla etiketa na síťce. "Tři ze čtyř sáčků neprošly," okomentoval reportér výsledek vážení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.