Kontroly na českých hranicích jsou častější. Řidiči je schvalují

Jihomoravská policie v Lanžhotě na přechodu zastavila dodávku s 26 migranty. Cestovali přes Maďarsko a Slovensko. Jen na jihu Moravy za devět měsíců odhalili policisté téměř 300 převaděčů. I proto se policie chce znovu zaměřit na česko-slovenskou hranici.

"V tuto chvíli provádíme namátkové kontroly, a to na celé slovenské hranici. Celkem na 12 hraničních přechodech, devíti silničních a třech železničních," nastínil policejní prezident Martin Vondrášek.

[chooze:article;value:524017]

Jenomže přechodů se Slovenskem je mnohem víc. Nejen na Střelné, ale ani v Březové na Uherskohradišťsku nebo v Brumově-Bylnici na Zlínsku ve čtvrtek žádná hlídka nebyla. Štáb TV Nova na policejní kontroly narazil na frekventovaném hraničním přechodu ve Starém Hrozenkově.

Policisté tam zastavovali hlavně dodávky a auta se zatmavenými skly. Odpoledne tam přitom přijelo další policejní auto. Policisté čekali téměř dvě hodiny na své slovenské protějšky, vraceli jednoho z migrantů. Slovenská strana ale Syřanovi jen vysvětlila, že na Moravu nemůže a nechala ho jít. Šoféři přitom kontroly schvalují, mělo by jich prý být víc.

"My bychom to potřebovali na slovensko-maďarské hranici. Já si myslím, že by to k něčemu bylo," má jasno jeden z oslovených. "Chodí to odtamtud, že? Takže i s Maďarskem by to chtělo," přidal se další.

Na druhém konci republiky na hranicích s Německem zatím nejsou avizované kontroly tak přísné, jak se mohlo zdát po vyhlášení tamní ministryně vnitra. Nejen ve středu, ale i ve čtvrtek se o tom přesvědčily štáby TV Nova.

Hranice na Cínovci projel štáb bez jakékoliv kontroly nebo fronty. Přitom právě nedaleko policisté na konci července zadrželi přibližně 20 migrantů. Kontroly kvůli migraci zvýšilo i Polsko. I tamní policisté se chtějí zaměřit hlavně na hranici se sousedním Slovenskem.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.