Kontroly na hranicích se Slovenskem lze objet, zarazilo řidiče. Policie to vysvětlila

"Stačí sjet do prostoru celnice Lanžhot, kde parkují kamiony, a když z něj vyjíždíte, jste už za hlídkou. Je to na hlavu," upozornil TN.cz čtenář.

Kvůli policejním kontrolám, které jsou zaměřené především na nelegální migranty, se v místě občas tvoří kolony. Prý je ale všechno tak, jak má být.

"Policejní hlídky v rámci bezpečnostního opatření na bývalém hraničním přechodu D2 působí v režimu namátkových kontrol a rovněž působí i na takzvané zelené hranici. Provádění kontrol hlídkami probíhá jednak po stažení v blízkosti dálničního tělesa a rovněž v celním prostoru," vysvětlil mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek.

[chooze:article;value:475408]

​"Vzhledem k typu zvolených kontrol hlídky neprovádí kontrolu všech projíždějících vozidel, ale pouze vytipovaných, a navíc se přesouvají v rámci hraničního přechodu na jednotlivá stanoviště, kde následně provádí kontroly. V rámci své činnosti také provádí kontrolu na zelené hranici v blízkosti hraničního přechodu," pokračoval.

Podle Maláška hlídky stanoviště pravidelně střídají. "Nejsou neustále přítomny na všech, ale například provádí kontrolu vozidel i mimo bývalý hraniční přechod na dálničním tělese D2 a v jeho okolí," uzavřel.

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) kontroly nařídil loni na podzim, všechna projíždějící auta policisté prohlíželi až do letošního února.

Migranti využívali hustých lesů na hranicích. Polici je pomáhali objevit drony (10/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.