Konzervativci v Británii prohráli anglické volby. Sunak může přijít o křeslo

Průzkumy tomu napovídaly, přesto byl Rishi Sunak optimistický a doufal ve výhru. To se ale nestalo a Konzervativní strana v britských komunálních volbách prohrála na celé čáře.

"Konzervativci měli pocit, že vyhrají. Tyto volby ukázaly, že národ zoufale touží otočit list a jít dál. A to je vzkaz premiérovi a vládě. Lidé už mají dost 14 let úpadku. Mají už dost chaosu, To je poselství těchto voleb," poznamenal Keir Starmer, předseda Labouristické strany.

"Mám vzkaz i pro Labouristickou stranu. Oni vědí, že tady museli zvítězit, aby vyhráli všeobecné volby. Ale vy, konzervativci, budete lepší budoucnost pro Británii," řekl premiér Rishi Sunak.

[chooze:article;value:552369]

​Konzervativci přišli o voliče a Sunakovi hrozí, že přijde i premiérské křeslo. Kvůli drtivé prohře konzervativců můžou členové vládnoucí strany požadovat jeho odstoupení. 

Spojené království čekají všeobecné volby. Jejich datum ještě nebylo oficiálně stanoveno, ale měly by se konat nejpozději v lednu 2025. Do té doby je ale podle průzkumů velmi nepravděpodobné, že by Rishi Sunak dokázal získat zpět důvěru voličů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.