Koroner odhalil, proč zemřela Lisa Marie Presleyová, dcera krále rokenrolu

[chooze:gallery;value:29920]

​Podle pitevní zprávy měla zpěvačka v době smrti v těle "terapeutickou" hladinu oxykodonu, který se používá k léčbě závislosti, a antipsychotika quetiapin. Léky k její smrti nepřispěly, soudní lékař nenašel ani žádné známky zranění a její smrt označil za přirozenou, uvedl The New York Post.

Neprůchodnost střeva způsobily srůsty, které vznikly po bariatrické operaci, kterou Lisa Marie podstoupila před lety kvůli hubnutí. Jde o chirurgickou úpravu žaludku a tenkého střeva a srůsty jsou známou pooperační komplikací. Většinou je však podle BBC provází nesnesitelné bolesti, které vedou k hospitalizaci pacienta, takže úmrtí jsou vzácná.

Lisa Marie Presleyová si v osudný den na bolesti břicha stěžovala. Záchranáři k ní domů přijeli po telefonátu na tísňovou linku, když utrpěla srdeční zástavu. Do nemocnice v Los Angeles ji přivezli v kómatu, zemřela o několik hodin později.

[chooze:article;value:487372]

​Jediná Elvisova dědička byla pohřbena v Gracelandu, kde žila se svým otcem a který se stal muzeem a poutním místem fanoušků rokenrolové legendy. Krátce poté napadla podle agentury AP její matka Priscilla Presleyová závěť. Než mohlo dojít k právní bitvě, dcera Lisy Marie, známá herečka Riley Keoughová, se s babičkou dohodla na vyrovnání, jehož výše nebyla zveřejněna.

Kromě Dannyho Keougha byla Lisa Marie vdaná za popovou ikonu Michaela Jacksona, herce Nicolase Cage a kytaristu Michaela Lockwooda.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.