Korunovace Karla III. je už za týden. Diváci se mají na co těšit

To nejlepší chtějí při korunovaci samozřejmě předvést i fanoušci královské rodiny, kteří se už teď ve velkém připravují. Devětasedmdesátiletá milovnice monarchie Margaret Tylerová korunovaci královny Alžběty II. neviděla, protože si její rodina tehdy nemohla dovolit televizi. Teď si to chce ale vynahradit

"Udělám si pohodlí a budu pít čaj. Občas si dám sendvič a nespustím oči z obrazovky. Nebudu s nikým mluvit. Jestli mi třeba někdo zavolá, asi to ani nezvednu," říká Tylerová.

[chooze:article;value:501551]

Korunovaci královny Alžběty II. na vlastní oči viděl v Londýně letecký veterán Max Hancock. Kvůli té letošní už do hlavního města cestovat nebude. Doporučuje to ale všem, kdo tu šanci mají. On sám na slavnostní okamžik z roku 1953 nikdy nezapomene.

"Viděl jsem ten průvod, tu radost, ty davy lidí, které tam byly. Hrozně pršelo. Všichni jsme tam stáli v dešti. Ale vidět to bylo úžasné. Věděl jsem, že vidím něco speciálního, co mi zůstane už po zbytek života," uvádí Hancock.

Další nezapomenutelný okamžik čeká Británii i celý svět už za pár dní. Korunovace krále Karla III. a královny Camilly se koná už v sobotu 6. května. Slavnostní ceremoniál budete moci sledovat ve speciálním vysílání Víkendové Snídaně a později v živě komentovaném vysílání na televizi Nova, TN LIVE a na Voyu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.