Korunovace Karla III. má být velkolepá. Chystá se obří vojenská přehlídka

Událost, kterou Velká Británie nezažila více než 70 let, se už pomalu blíží. Korunovace Karla III. má být sice o něco skromnější než slavnostní uvedení na trůn jeho matky Alžběty II. v roce 1953. I přesto bude velkolepá.

Centrem Londýna projde procesí, které v zemi nemá za posledních více než 70 let obdoby. Zúčastní se ho námořníci, letci i členové pozemního vojska z celého Commonwealthu. Buckinghamský palác už rozeslal pozvánky do první řady.

"Před Buckinghamským palácem budou v prvních řadách usazeni zdravotníci, vojenští veteráni, sociální pracovníci a představitelé charitativních organizací. Budou tak mít nejlepší výhled na zásadní momenty korunovace," popsala reportérka Sky UK Aisha Zahidová.

[chooze:article;value:500231]

Tím nejzásadnějším momentem bude ale samotná ceremonie ve Westminsterském opatství. V podání pěveckého sboru zazní klasické i moderní skladby, které vybral sám panovník. 

"Ta první skladba bude více tradiční. Něco, co byste čekali, že bude hrát na korunovaci. Ta další už tolik tradiční nebude. Král Karel III. si přeje, aby vystoupil gospelový sbor," prozradila hudební skladatelka Debbie Wisemanová.

Vše směřuje k 6. květnu. Speciální vysílání i přímý přenos z korunovace Karla III. a jeho manželky Camilly budete moci sledovat na Nově.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.