Korunovaci předcházely týdny příprav. Podívejte se do zákulisí TV Nova

Dudy, kladrubští koně a pravá nefalšovaná anglická snídaně. Nejen to bylo v sobotu součástí vysílání královské Víkendové snídaně. Moderátoři si pro speciální vysílání připravili hned trojici různých dobových kostýmů z 18., 19. i 20. století.

"My jsme to v pátek trénovali, já jsem to trénovala," přiblížila moderátorka Víkendové snídaně Dana Morávková. "Nejhorší jsou ty dráty," nastínil moderátor Jan Čenský.

[chooze:article;value:503358]

"Přípravy byly samozřejmě náročné, trvaly několik týdnů. My jsme vycházeli hlavně z tradice a historie Velké Británie," vysvětlila vedoucí speciálního vysílání Víkendové snídaně Samira Al Aliová.

Ve studiu Dana s Honzou přivítali také irské tanečnice, šermíře, královské psí plemeno corgi i britského velvyslance Matthewa Fielda. "Je to výjimečný den, šťastný den pro všechny Brity a lidi na celém světě. Nikdy jsem neviděl takovou britskou oslavu, tak britsky vypadající studio. Je to opravdu pozoruhodné a moc mě to těší," pochválil velvyslanec.

Na Víkendovou snídani navazovalo speciální vysílání slavnostní korunovace na hlavním programu televize Nova i na TN Live. "Udělali jsme si obsahovou přípravu. Jelikož těch věcí, co uvolňoval Buckinghamský palác, bylo hodně," řekl moderátor Martin Čermák.

"My jsme si to užili, bylo příjemné také mít hosty, kteří nás podrželi a podpořili. Být u takového historického okamžiku se nepoštěstí každý den," má jasno moderátorka Veronika Petruchová.

"Jsme moc rádi, že televize Nova mohla divákům nabídnout takto zásadní událost a přinést co možná nejlepší záběry, živé záběry z Londýna a ze samotné korunovace," uzavřel vedoucí speciálního vysílání Martin Synek.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.