Koupí bavoráka si chtěl Maxim splnit sen. Stal se obětí podvodu

"Splnil jsem si takový dětský svůj sen, protože jsem chtěl bavoráka vždycky. Byl to dovoz z Itálie," popsal Maxim Kučera. Jenomže tenhle sen se záhy rozplynul jako pára nad hrncem.

V autoservisu čekalo na majitele auta nemilé překvapení. "Diagnostikou jsme u pana Kučery z řídících jednotek zjistili, že jeho vozidlo je stočené skoro o 100 000 kilometrů," vysvětlil majitel autoservisu Adam Bálik.

[chooze:article;value:526312]

Úplně jinou hořkou zkušenost má pan Petričko z Liberce. Koupil si vůz, o kterém si později zjistil, že byl nejméně desetkrát bouraný. Vůz přitom kupoval jako nebouraný a zaplatil za něj necelých 200 000. Když ho chtěl po pár měsících prodat, autobazary mu za něj nabídly 90 000 korun, tedy ani ne polovinu. "Tím jsem pojal podezření a byl jsem v šoku," uvedl.

Vůz si totiž nechal prověřit u soukromé společnosti. Najít místo, kde auto bourané nebylo, je téměř nemožné. "Dvakrát levá část, dvakrát čelní sklo, dvakrát zadní čelo, pak byla pravá strana a pak tam bylo ještě přední čelo. A ta celková hodnota té škody je 341 000 korun. A bylo to vedeno jako taxi," postěžoval si.

S reklamací neuspěl a s advokátem teď usilují alespoň o kompenzaci. "Já to auto už prodat nemůžu. Prodělal bych na tom," vysvětlil.

[chooze:article;value:523158]

"První, co si zkontrolujeme, je volant. Podíváme se na pedály celkově. Zkusíme sedadlo, jak je prosezené a ohmataná řadící páka," řekl automechanik Petr Luzar.

Tuhle radu ale mnozí nepoctiví prodejci znají a jsou schopni všechny tyto součásti vyměnit za nové, aby zákazníka oklamali. Ideální je prověřit si před koupí vozidla jeho historii. Ať už u soukromé společnosti, v autorizovaném servisu, případně na stanici technické kontroly. Solidní prodejce by vám to měl bez problémů umožnit.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.