Kouzlo zimní krajiny: Vyrazte za krásami zasněžené přírody doma i za hranicemi

[chooze:gallery;value:33846]

​Výlety po přírodě nejsou aktivitou, kterou musíte podnikat výhradně v teplejších měsících. Vyrazit za poznáním můžete i v zimě. Přinese vám to totiž unikátní pohled i na místa, která dost dobře znáte.

U výletů v zimě je důležitá příprava. Cesta ve sněhu trvá zpravidla déle a bývá náročnější. Snažte se tedy nepřecenit své schopnosti a vyrazit na trasy, které budou příjemným odpočinkem v pohádkové krajině. Kromě teplého oblečení si zabalte i dostatek jídla a pití. Jedním z nejdůležitějších prvků je také pořádná obuv.

[chooze:article;value:529040]

Nejlepší místa v ČR

Jedním z nejlepších míst, která můžete v zimě v Česku navštívit, je mohyla Hanče a Vrbaty v Krkonoších. Připomenout si tak můžete tragický příběh dvou přátel. Kromě toho ale také nasajete atmosféru a krásy krkonošské zasněžené přírody.

Za dalším výletem můžete vyrazit do Jizerských hor, kde stojí kamenná rozhledna Královka. Tato rozhledna z roku 1907 se nachází téměř kilometr od Bedřichova a rozhodně stojí za návštěvu.

​Skvělým místem pro zimní výlet jsou také Dívčí hrady v Praze. Po návštěvě historického centra a Pražského hradu utečete do přírody, odkud budete mít krásný výhled na hlavní město. Nedaleko se nachází také vyhlídka Ctirad.

[chooze:article;value:528118]

Nejlepší místa u našich sousedů

Na dovolenou do Rakouska se v zimě jezdí hlavně kvůli lyžování. Skvělé zážitky ale naše sousední země nabízí i milovníkům objevování přírody. Snad tou nejlepší trasou je Semmeringský okruh, který poskytuje unikátní výhledy a skrývá vůbec první horskou železnici v Evropě.

​Výlety do slovenských Tater jsou nejlepší v létě, za návštěvu ale rozhodně stojí i v zimě. Zavítejte například do termálních lázní v Popradu, odkud máte na zasněžené hory ten nejlepší výhled.

Unikátní zimní výlety zažijete i v Polsku. Spousta českých pohoří navíc zasahuje i na jeho území. Poznejte Beskydy, Orlické hory nebo Krkonoše z druhé strany. Zajet můžete i do polských Tater.

Od prosince chtěly Pardubice otevřít veřejné bruslení. Trápilo je však teplé počasí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.