Krádež za bílého dne. Na Černém Mostě z bytu zmizely věci za téměř dva miliony

[chooze:gallery;value:31778]

​Policisté se od března zabývají případem z Prahy 14. A kvůli vykradení bytu mají podezření ze spáchání trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. "Za to pachatelům v případě dopadení a odsouzení hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi," říká policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

[chooze:article;value:488067]

​V souvislosti s vyšetřováním policie zveřejnila záběry, na kterých figurují dva muži a jedna žena. Policie ČR žádá každého, kdo by osoby na záběrech poznal, aby se obrátil na linku 158.

I když je případ se škodou ve výší 1,7 milionu korun mimořádný, loni v prosinci policisté dokonce pátrali po pachateli, který v pražském Karlíně ukradl z bytu věci v hodnotě tří milionů korun.

Cizinec se tehdy v Praze zúčastnil pokerového turnaje. Během jeho vycházky vánoční Prahou z bytu, který si krátkodobě pronajal, zmizely peníze, které v pokeru vyhrál. A přišel rovněž o herní žetony či kufr s osobními věcmi. "V tomto případě policie už pachatele dopadla. Obvyklá hodnota věcí, které z vykradených bytů zmizí, se ale většinou pohybuje ve statisícových částkách. Ztrácejí se hlavně jízdní kola a počítače," vysvětluje pro TN.cz policejní mluvčí Jan Daněk.   

Cestovky očekávají rekordní rok. Prázdné byty dovolenkářů ale lákají zloděje:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.