Král Karel dojal Kate. Krásné gesto poté, co se rozhodla učinit těžký krok

[chooze:gallery;value:31184]

Karel III. a princezna z Walesu Catherine jsou si bez pochyby velmi blízcí. Nyní, 13 let potom, co se připojila ke královské rodině, se ale král rozhodl jí potěšit obrovskou poctou.

Rozhodl se jí totiž udělit Řád společníků cti. Stala se tak jeho první nositelkou z královské rodiny v historii. Ocenil jí za její veřejnou službu, píše deník The Telegraph.

[chooze:article;value:551979]

Za oceněním ale podle deníku Daily Mail stojí více než její práce. Ukazuje, jak moc si budoucí britské královny Karel váží. A sblížili se zřejmě i kvůli tomu, že oba v nedávné době byli diagnostikováni s rakovinou.

Oba se i léčili ve stejné nemocnici. Podle zpráv se král "batolil" v županu ze svého pokoje do jejího, aby se ujistil, že je v pořádku. A setkali se i potom.

[chooze:article;value:552234]

Král Kate pozval minulý měsíc na oběd do Windsoru jen den poté, co natočila dojemné video s poselstvím národu, v němž odhalila svou diagnózu. "Jeho Veličenstvo je na Kate hrdé za její odvahu promluvit," uvedl Buckinghamský palác poté, píše Daily Mail.

A s uděleným řádem Kate rozhodně je v dobré společnosti. Mezi 65 členy z oblasti umění, vědy a medicíny jsou například J. K. Rowlingová, Paul McCartney, David Attenborough nebo Elton John.

Princezna Kate vede jako nejoblíbenější člen královské rodiny (04/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.