Král Karel III. chystá další změny. Dotknou se i turistů

Král Karel III. potěšil svým posledním vyjádřením nejen Brity. Podle deníku Telegraph totiž plánuje udělat něco, co se dotkne i turistů. Chystá totiž velkou změnu. Plánuje tak udělat už brzy.

Hlava britské monarchie se rozhodla zpřístupnit návštěvníkům Buckinghamský palác. Zájemci navíc budou moct do soukromí královské rodiny nakouknout po celý rok. Palác se prý otevře poté, co se z něj všichni odstěhují.

[chooze:article;value:486249]

Buckinghamský palác mohli někteří šťastlivci navštívit už dříve. Museli si ale dopředu zarezervovat přesné datum a čas návštěvy. Ten je ještě na letošní rok stanoven na 14. července až 31. srpna a následně 1. až 24. září. Nikdy se ale nedostalo na všechny.

​Důvodem otevření Buckinghamského paláce je pravděpodobně i to, že sám král s manželkou Camillou se do něj nikdy neplánovali nastěhovat. A to i navzdory tomu, že palác je už od roku 1837 oficiálním sídlem britského panovníka.

Podle magazínu People chce královský pár zůstat v Clarence Housu, kde žil ještě za vlády královny Alžběty II. Clarence House se nachází jen pár desítek metrů od Buckinghamského paláce v Londýně.

Dalším z důvodů, proč se král s Camillou nechtějí stěhovat, může podle odborníků být i to, že v Buckinghamském paláci právě probíhá rozsáhlá rekonstrukce. Sám král pak bude palác pravděpodobně využívat pouze k pracovním povinnostem.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.