Král Karel III. je v nemocnici. Náhle se mu přitížilo

[chooze:gallery;value:31369]

Buckinghamský palác v pátek oznámil, že král Karel III. je v péči lékařů. Do soukromé nemocnice v Londýně přišel sám kvůli zdravotní kontrole. Lékaři si jej však v nemocnici ponechali kvůli problémům se zvětšenou prostatou, kterými král trpí, píše BBC.

Do nemocnice dorazil Karel v doprovodu královny Camilly. Čas před prohlídkou také využil k tomu, aby navštívil svou snachu vévodkyni Kate, která se v té samé nemocnici zotavuje po operaci břicha.

[chooze:article;value:538860]

Buckinghamský palác také poděkoval za přání, která lidé králi poslali. "Jeho Veličenstvo by rádo poděkovalo všem, kteří králi minulý týden popřáli dobré zdraví. Je také potěšeno dopadem, které jeho diagnóza má na veřejný zájem o zdraví," uvedl podle portálu Guardian mluvčí paláce. Jak dlouho zůstane král v nemocnici palác nezveřejnil.

Zdravotní problémy Karla III. nejsou žádným tajemstvím. Král o svých potížích se zvětšenou prostatou otevřeně mluví. Důvodem je i snaha o povzbuzení mužů, aby se nestyděli nechat se také vyšetřit. Podobné potíže jsou totiž zejména u starších mužů velmi rozšířené.

Král Karel musí na operaci. Vévodkyně Kate se zotavuje:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.