Král Karel III. mezi lidmi. S Harrym by se mohl usmířit, řekl znalec královské rodiny

Účast krále Karla III. na bohoslužbě byla podle Karlesze překvapivá. "Svět překvapilo hlavně královo chování, protože se samozřejmě očekávalo, že kvůli své diagnóze omezí kontakt s lidmi," vysvětlil Karlesz v rozhovoru.

"Předpokládalo se, že to bude třeba podobné jako setkávání s lidmi na bohoslužbách u královny Alžběty, kdy třeba převzala květinu od nějakých dvou určených dětí a zamávala. Král Karel naprosto nečekaně absolvoval v podstatě celou královskou procházku, šel k lidem, třásl si s nimi rukou, nechal, aby se ho ptali na to, jak se aktuálně cítí," dodal.

[chooze:article;value:548913]

Nejistá budoucnost

Podle Karlesze to může ukazoval na to, že Karlův stav není aktuálně špatný a že se zlepšuje. Nicméně podrobnější informace ke stavu panovníka nejsou. Otázkou také zůstává, jak to bude s dalšími vystoupeními Karla v budoucnosti, například na 80. výročí vylodění spojenců v Normandii.

"Je samozřejmě tradice, že se panovník, který je hlavou státu jedné z nejdůležitějších mocností, které dokázaly porazit Hitlera, rád zúčastní. On sám má vojenský výcvik, takže mezi veterány se rád objevuje. Momentálně to závisí na tom, co mu řeknou lékaři," přiblížil Karlesz. Je tak možné, že se Karel zúčastní buď osobně, nebo že jeho roli převezme manželka Camilla či princ William, případně oba.

[chooze:article;value:549124]

Princezna Kate se na veřejnosti jen tak neobjeví

Naopak co se týče princezny Kate, podle Karlesze je spíše reálnější varianta, že zůstane v pozadí a v následující době se na oficiálních akcích neukáže. "Podle nejnovějších zpráv se cítí dobře, cítí se každým dnem silnější i díky okolí rodiny, jak prince Williama, tak i svých dětí, které jí prý dodávají velkou sílu a tu diagnózu vzaly velmi vážně," zmínil.

Objevily se také informace, že přišlo pozvání pro Harryho a Meghan, aby přivezli své děti na návštěvu Spojeného království. "Pasuje to k tomu nejbližšímu programu prince Harryho. On by se měl, tuším, že někdy v první polovině května, vrátit do Spojeného království při příležitosti desátého výročí založení Invictus Games, tedy her pro zraněné válečné veterány. V plánu je jeho proslov. Zatím není úplně jasné, zdá se zúčastní i Meghan. Ona je na seznamu hostů, ale stále to nebylo z její strany potvrzeno," uvedl Karlesz.

"A já si myslím, že s ohledem na dění v královské rodině by se klidně mohlo stát, že by přijeli jako celá rodina a sešli se s princem a princeznou a trošku nastoupili na cestu usmíření vzájemných vztahů," doplnil Karlesz. Na celý rozhovor se můžete podívat pod titulkem článku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.