Král Karel III. přerušil léčbu rakoviny. Má k tomu vážný důvod

[chooze:gallery;value:31090]

​Král Karel dostal od svých lékařů zelenou, aby se příští týden vydal na 11 dní dlouhou pracovní cestu. "Součástí bude královská návštěva Austrálie, státní návštěva Nezávislého státu Samoa a účast na zasedání předsedů vlád Commonwealthu," uvádí panovníkův web.

Podle deníku Daily Mail se s opuštěním Velké Británie pojí i záležitosti ohledně probíhající léčby královy rakoviny. Doktoři ale podle listu povolili, aby léčbu "pozastavil" s tím, že v ní bude pokračovat ihned po návratu.

[chooze:article;value:574346]

Britský panovník má odletět 18. října i se svou manželkou královnou Camillou. Celkem urazí asi 50 tisíc kilometrů a čeká je nabitý program. Naplánovaných mají údajně až deset schůzek denně a jen jeden den na odpočinek v rámci celé cesty.

"Královna Alžběta zůstávala ve Skotsku až do října a on se rozhodl udělat totéž. Je to pro něj místo klidu," řekl zdroj blízký královské rodině. Než vyrazí do Austrálie, bude tam Karel III. nabírat síly, ale i vyřizovat královské povinnosti.

[chooze:article;value:577214]

Králi, kterému bude v listopadu 76 let, diagnostikovali rakovinu v únoru letošního roku. Od té doby se léčí, a na nějaký čas se dokonce stáhl z veřejného života. Postupně se ale vrací k práci a podle informací z jeho okolí probíhá léčba dobře.

Nečekané hobby krále Karla. Chodí po lese s košíkem a hledá hřiby (10/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.