Král Karel III. se moc nepředvedl. Všem dal stejný dárek

Britská královská rodina tradičně tráví vánoční svátky na sídle Sandringham v hrabství Norfolk. Na Boží hod vyrazili členové rodiny pěšky na tradiční bohoslužbu v kostele sv. Máří Magdalény. Kromě nejbližších příbuzných Karla III. se na mši ukázali i členové širší královské rodiny. 

Veřejnosti přitom neuniklo, že několik z nich si na mši vzalo stejný kus oděvu. Šlo o šátek Highgrove Heritage v hodnotě 115 liber (přes 3 000 korun), píše britský deník Daily Mail.

Šátek je vyroben z udržitelných zdrojů a ze 100% ultrajemné merino vlny z Austrálie. Na jeho designu se podílel sám Karel III. a část peněz z jeho prodeje jde na královu nadaci The King's Foundation. 

[chooze:article;value:532787]

​Na každoroční bohoslužbu v Sandringhamu ho vynesla například králova sestra princezna Anna a její manžel Timothy Laurence. ​Ukázala se v něm i Lady Louise, což je jediná dcera králova bratra, prince Edwarda, nynějšího vévody z Edinburghu, a fotografové v něm zachytili i Davida Armstronga-Jonese, který je jediným synem princezny Margaret. Ta byla mladší sestrou zesnulé královny Alžběty II. 

[chooze:gallery;value:34269]

Bohoslužba v kostele svaté Máří Magdalény je tradiční událostí britské královské rodiny. Právě na ní mohou fanoušci monarchie vidět celou rodinu pohromadě. Ani letos se ale akce nezúčastnil princ Harry, který s rodinou žije ve Spojených státech amerických. Naopak na bohoslužbu zavítala jiná černá ovce rodiny, a to princ Andrew, všiml si web BBC.

Jako tradičně se hlavní hvězdou stala rodina prince Williama. Jejich tři děti doprovázela ještě Mia Tindallová, což je dcera sestřenice prince Williama Zary. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.