Král Karel III. vydal jasný povel fotbalistům. Jde o zdraví celé země, řekl

Anglickým fotbalistům se ve středu podařilo probojovat se do finále mistrovství Evropy. Zápasy anglické reprezentace sleduje i britská královská rodina, především král Karel III. a princ William. Panovník hned po zápase fotbalistům poblahopřál a poslal radu na finálový zápas, uvedl deník Daily Mail.

"Moje žena a já se připojujeme k celé naší rodině a přejeme vám co nejsrdečnější blahopřání k postupu do finále mistrovství Evropy. Přejeme vše nejlepší do nedělního zápasu," vzkázal král.

Karel III. měl ale drobnou výtku k průběhům minulých zápasů. Angličtí fotbalisté totiž své fanoušky v posledních zápasech často napínali až do posledních chvil a podle krále tím nebezpečně zvyšují krevní tlak v celé zemi.

[chooze:article;value:563459]

​"Pokud si zajistíte vítězství dříve než na poslední chvíli pomocí zázračných gólů nebo penaltového dramatu, tak jsem si jist, že se výrazně sníží tlak na kolektivní srdeční frekvenci a krevní tlak v zemi," vyzval král fotbalisty ke klidnějšímu průběhu finálového zápasu.

Drama se Slovenskem

Jedním z největších dramat bylo pro anglické fanoušky střetnutí se Slovenskem v osmifinále. Anglii se podařilo vyrovnat až v páté minutě nastavení. Následně v prodloužení zvítězila, a Slovensko tak na mistrovství Evropy skončilo. Dramatický průběh mělo i čtvrtfinále proti Švýcarsku. 

Král asi nedorazí

Král Karel III. se stále léčí s rakovinou a svůj program má velmi omezený. Předpokládá se tak, že na nedělní finále do Berlína dorazí fandit princ William. Ten je prezidentem Anglické fotbalové asociace a velkým fanouškem fotbalu.

Princ se chtěl zúčastnit i středečního zápasu s Nizozemskem, ale kvůli pracovním povinnostem zápas nakonec vynechal, uvedl magazín Hello. Minulý týden si ale pořádně užil zápas proti Švýcarsku, který Anglie nakonec vyhrála až v napínavém penaltovém rozstřelu.

Král Karel III. v květnu představil nový portrét, který šokoval veřejnost. Podívejte se:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.