Král Karel III. vyhodil svého bratra z paláce. Prince Andrewa čeká stěhování

Princ Andrew se bude muset stěhovat. V Buckinghamském paláci už nadále nesmí mít ani kancelář, rozhodl král. Jeho dosavadní zaměstnanci budou s nejvyšší pravděpodobností propuštěni, jak naznačil portál The Sun.

"Andrewova přítomnost v paláci je u konce. Král dal jasně najevo, že princ Andrew už není pracujícím členem královské rodiny. Zůstal sám," sdělil zdroj deníku.

Andrew doplácí zejména na svou pošramocenou pověst. Aby unikl soudu kvůli údajnému sexuálnímu zneužití Virginie Giuffreové, musel zaplatit v únoru miliony liber. K činu se sice nepřiznal, jen samotné obvinění z něj ale udělalo "černou ovci" rodiny.

[chooze:article;value:481002]

​Na počátku letošního roku musel vrátit své matce Alžbětě II. vojenské tituly a královské záštity. Současně se přestal účastnit veřejných aktivit.

Podle novinářů už princ Andrew přišel i o svou ochranku za tři miliony liber ročně (více než 82 milionů korun), která dohlížela na jeho bezpečnost 24 hodin denně. Navíc přišel i o hodnost plukovníka granátnické gardy, kterou zdědil po svém zesnulém otci princi Philipovi. Funkce připadla králově manželce Camille.

Skandál ovlivnil i letošní Vánoce. Těch se sice Andrew může účastnit společně s rodinou, s příbuznými do kostela ale na Štědrý den zřejmě nepůjde, píše britský Daily Mail.

Princ Andrew se v únoru dohodl na mimosoudním vyrovnání s ženou, která ho ze sexuálního zneužití obvinila:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.