Král Karel III. vyrazí poprvé do zahraničí. Přenocuje v nejdražším berlínském hotelu

V hotelu Adlon připravují pro královský pár červený koberec, čerstvé ovoce a načechrané peřiny. Kromě toho nabízí to nejdražší apartmá v Berlíně. Noc tam vyjde přibližně na 600 tisíc korun. V ceně je však i služebnictvo.

"Hostům jsem k dispozici 24 hodin denně. Spát jdu jen v případě, že spí i host," řekl komorník Ricardo Dürner. Ten v hotelu zažil už řadu osobností. Mezi nimi například Michaila Gorbačova, Dalajlámu či Michaela Jacksona. Nejraději vzpomíná na královnu Alžbětu II. Právě kvůli ní se původně prezidentské apartmá o rozloze 185 metrů čtverečních přejmenovalo na královské.

"Pokoj má samozřejmě i řadu bezpečnostních prvků. Je tu například osm centimetrů široké neprůstřelné sklo a jeho součástí je i výhled na Braniborskou bránu," přidal Ricardo. Právě u Braniborské brány bude ve středu odpoledne Karel III. oficiálně uvítán s vojenskými poctami, jako první zahraniční státník v německé historii. Přihlížet tomu budou tisíce lidí i policistů.

[chooze:article;value:494974]

První zahraniční kroky zatím nekorunovaného krále měly původně vést do Francie. Cesta tam se ale kvůli současným nepokojům spojeným s penzijní reformou odsunula. "Král by si teď Francii asi tolik neužil. Je lepší počkat. Až se situace uklidní, král určitě přijede," řekl obyvatel Paříže Nicolas Mane.

Karel III. si tak bude muset prozatím vystačit jen s jednou destinací. Kdyby chtěl náhodou dohnat svou matku, královnu Alžbětu II., bude mít co dělat. Ta během svého 70 let dlouhého vládnutí podnikla více než 260 zahraničních návštěv a urazila přes 1,5 milionu kilometrů, což je nejvíc v historii Spojeného království.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.