Král Karel neudržel emoce. Před zraky všech se rozplakal

[chooze:gallery;value:36130]

Král Karel a královna Camilla se ve čtvrtek zúčastnili vzpomínkové akce k oslavám výročí 80 let od vylodění v Normandii. Při předčítání vzpomínek válečných veteránů nezvládl král Karel III. kontrolovat své emoce a před zraky všech se rozplakal.

Krále měl dojmout konkrétní příběh jednoho z nich. "Veterán ze dne D vyprávěl, že před 80 lety na plážích Normandie ztratil svého nejlepšího přítele," popisuje deník GB News. Slzy prý vyhrkly i královně. Jednalo se o první královu zahraniční cestu od doby, co oznámil, že bojuje s rakovinou.

[chooze:article;value:558618]

"Tolik mužů a žen, včetně mého drahého přítele Freda, se ke mně přidalo, ale bohužel se toho nikdy nedočkalo," vzpomínal veterán. Podle Daily Mail podrobně popsal, jak bylo náročné překonat Lamanšský průliv s tolika plavidly zapojenými do akce.

Při jiné vzpomínkové akci v Portsmouthu vystoupil s projevem i král. "Příběhy o odvaze, houževnatosti a solidaritě, které jsme slyšeli dnes a v průběhu našich životů, námi nemohou nepohnout, inspirují nás a připomínají nám, za co vděčíme této velké válečné generaci," řekl.

Šlo o první veřejné vystoupení krále Karla III. od doby, co Buckinghamský palác oznámil, že se léčí s rakovinou. Od té doby se ve společnosti objevuje jen zřídka. O jaký typ rakoviny se jedná, ale nikdy neuvedl.

Král Karel promluvil o svém zdravotním stavu. Veřejně přiznal, jak se mu daří:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.