Král Karel porušil další tradici zesnulé Alžběty. Trvala desítky let

[chooze:gallery;value:31369]

​Král Karel III. se rozhodl porušit další tradici své zesnulé matky Alžběty II. Královna, která zemřela v roce 2022, totiž téměř vždy trávila měsíc leden na svém venkovském sídle na hradě Sandringham v anglickém Norfolku. 

Do Londýna se Alžběta většinou vracela na začátku února, aby si připomněla výročí úmrtí jejího otce, krále Jiřího VI., připadající na 6. února. Král Karel III. ale většinu prvního měsíce roku tráví ve Skotsku, konkrétně na panství Balmoral, uvedl deník The Telegraph.

Dle webu král také pravděpodobně navštíví hrad Mey na severním pobřeží Skotska, který kdysi vlastnila jeho zesnulá babička královna matka. Kromě odpočinku bude ve Skotsku pravděpodobně plnit také oficiální povinnosti.

[chooze:article;value:532903]

​Naposledy byli král Karel III. s manželkou Camillou na veřejnosti spatřeni na Silvestra, když vyrazili na bohoslužbu. Předtím královská rodina společně oslavila Štědrý den.

Na konci ledna by měl král poprvé od smrti Alžběty II. vyrazit na oficiální návštěvu Španělska. Tamní král Filip VI. tam plánuje udělit nejvyšší vyznamenání královské domácnosti, uvedl web Majorca Daily Bulletin.

Karel již dříve porušil i další tradice. Například na svou korunovaci pozval i krále a královny z jiných zemí, což bylo do té doby nevídané. Také se rozhodl si sám psát projevy, přičemž jeho matka využívala pomoc poradců.

Nového krále bude mít po 52 letech také Dánsko. Podívejte se, jak vypadá:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.