Král Karel promluvil o svém zdravotním stavu. Veřejně přiznal, jak se mu daří

[chooze:gallery;value:35738]

​Král Karel III. zahájil oficiální návrat ke svým královským povinnostem návštěvou specializovaného onkologického centra Cancer Research UK, kde si podle BBC popovídal s několika pacienty. Možná, že právě stejná diagnóza, byla důvodem, proč jim poodhalil detaily o svém zdravotním stavu.

"Daří se mi dobře," prozradil jedné z pacientek, se kterou se dal do řeči, a posadil se na křeslo vedle ní. Dodal, že stejně jako ji čeká i jeho ještě v úterý léčba. "Musím se dnes odpoledne také léčit," řekl.

[chooze:article;value:553025]

Krále na návštěvě centra doprovodila královna Camilla. "Oba se široce usmívali a zamávali přihlížejícím," popsal deník The Independent. S lékaři a s dalšími pacienty, kteří zrovna podstupovali chemoterapii, se pozdravili a popovídali si s nimi o některých nejnovějších léčbách na londýnské klinice.

Šlo o vůbec první královo veřejné vystoupení od doby, co Buckinghamský palác na začátku února oznámil, že král bojuje s rakovinou. Možná právě proto se na internetu spustila vlna reakcí.  "Je krásné vidět, že znovu vypadá tak dobře!" napsala na sociální síti X uživatelka Sue. "Vypadá vážně dobře," píší další, kteří doufají v královo brzké uzdravení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.