Král Karel prozradil plány do budoucna. Vyplývá z nich, jak dlouho bude vládnout

Předem nahraný projev krále Karla III. se v pondělí nesl Westminsterským opatstvím. Na bohoslužbu se tam podle BBC sešli zástupci 56 zemí Commonwealthu, jehož důležitost král ve svém poselství zdůraznil a označil ho za rodinu národů.

Část proslovu král stočil i k poděkování za přání brzkého uzdravení a plánům do budoucna. "V posledních týdnech se mě hluboce dotkla vaše laskavá přání dobrého zdraví a na oplátku vám mohu nadále sloužit, jak nejlépe dovedu," řekl a naznačil tím, že hodlá ve funkci hlavy britské monarchie setrvat i nadále.

[chooze:article;value:545821]

​Král si tak zřejmě prozatím plánuje britskou korunu ponechat navzdory tomu, že mu lékaři před několika týdny diagnostikovali rakovinu. Informaci o tom, že král trpí rakovinou, zveřejnil Buckinghamský palác na začátku února. "Během králova nedávného zákroku v nemocnici kvůli zvětšení prostaty byl zaznamenán zvláštní problém. Následné diagnostické testy identifikovaly formu rakoviny," píše se v prohlášení.

O jaký typ rakoviny se jedná, ale palác neuvedl. Monarcha se od té doby stáhl z veřejnosti a ve funkci ho zastupují nejbližší členové královské rodiny, zejména královna Camilla a první následník trůnu princ William. Ten se ale současně stará i o svou manželku princeznu Kate, která se zotavuje po blíže nespecifikované operaci břicha.

Královská rodina není jen Karel III. a Camilla. Britové se více bojí o zdraví Kate, tvrdí historik:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.