Král Karel se nevzdává. Kvůli zákeřné rakovině ale bude jedna věc jinak

[chooze:gallery;value:35001]

Pokud to králi zdraví dovolí, tak je prý rozhodnutý nevynechat slavnostní ceremoniál Trooping the Colour. Ten se tradičně pořádá jako oslava oficiálních narozenin britského panovníka. Jak připomíná deník Daily Mail, Karel v posledních dvou letech sledoval vojenskou přehlídku z koňského sedla.  

Letošní oslavu, která připadá na sobotu 15. června, si ale král kvůli boji s rakovinou možná užije trochu jinak. Je možné, že z Buckinghamského paláce odjede v kočáře a přehlídku bude poté sledovat z pódia. Stejně tak to od roku 1987 dělala jeho matka královna Alžběta.

"Jeho Veličenstvo má v diáři mnoho akcí, kterých by se rádo účastnilo. A tohle je na vrcholu jeho seznamu," uvedl zdroj z králova okolí. Jakékoliv rozhodnutí ale bude záležet na králově aktuálním zdravotním stavu a také na doporučení lékaře, píše portál Mirror. Pokud to však králi zdraví dovolí a dostane souhlas lékařů, plánuje prý jet na svém koni, černé klisně Noble. Tu mu darovala Královská kanadská jízdní policie.

[chooze:article;value:546838]

Trooping the Colour je jedna z největších vojenských slavnostních událostí roku a účastní se jí přes 1 200 vojáků a více než 200 koní. Po přehlídce se panovník vrací zpět do Buckinghamského paláce, kde se i s širší královskou rodinou objeví na balkóně. Tam společně vyčkávají na přelet letounů Královského letectva (RAF).

Ministerstvo obrany dříve na svých webových stránkách informovalo také o tom, že ceremoniálu by se měla účastnit i princezna Kate. Ta se zotavuje po lednové operaci břicha. Informaci ale nekonzultovalo s Kensingtonským palácem, a proto ji muselo z webu stáhnout. Palác ji zatím nepotvrdil. 

Zprávu o tom, že 75letému králi lékaři diagnostikovali rakovinu, zveřejnil Buckinghamský palác na začátku února. Nemoc mu byla diagnostikována poté, co král podstoupil operaci zvětšené prostaty. Karel podle paláce okamžitě zahájil léčbu a vzdal se části svých povinností, které po něm převzal princ William a královna Camilla.

Královská rodina není jen Karel III. a Camilla. Britové se více bojí o zdraví Kate, tvrdí historik:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.