Král přiznal, jak zvládá boj s nemocí. S těžkostmi se svěřil přátelům

Boj s rakovinou je pro Karla III. těžký nejen po fyzické stránce, ale také pro té psychické. Vychází to z informací, které britský deník Times získal od králových blízkých. Panovník se jim měl svěřit v dopisech, jejichž psaní patří mezi jeho velké vášně.

Trápit jej má hlavně to, že hned na startu své královské kariéry čelí takovým problémům a nemůže se naplno věnovat roli, na kterou se připravoval celý život. Zaznívala slova o frustraci a "lvu v kleci".

"Cítil jsem z něj odhodlání, a že se nechce nechat zpomalit změnami, které bylo nutné udělat v jeho programu, i absolutní touhu vrátit se zpět o opět pracovat naplno," popsal jeden z Karlových přátel jeho rozpoložení.

[chooze:article;value:553476]

Jak připomíná portál Express, toto přání se králi pomalu plní. Na konci dubna se totiž Karel opět alespoň částečně vrátil do práce. S manželkou Camillou navštívil specializované onkologické centrum, kde si promluvil s pacienty. A ze svého návratu na veřejnost měl očividně radost.

Ne všichni členové královské rodiny to ale vidí stejně. Sama královna přiznala, že jej musela krotit. A ještě větší obavy z Karlova pracovního zápalu má jeho syn, korunní princ William, jehož manželka Kate rovněž trpí rakovinou.

"Chce se ujistit, že jeho otec dokáže najít správnou rovnováhu mezi léčbou a prací. Ví, že jeho otec práci miluje, a dělá si o něj proto zároveň starosti," prozradil pro Times zdroj blízký princi.

V pondělí uplyne rok od Karlovy korunovace. Oslavy budou jen skromné:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.