Královna Camilla plní povinnosti za krále Karla, její obliba roste

Jako by král Karel III. chtěl každou neděli světu připomenout, že statečně bojuje s rakovinou a na svůj lid nezapomíná. Stejně jako minulý týden se i tuto neděli vydal na mši do kostela svaté Máří Magdaleny na svém panství v Sandringhamu. Doprovodila ho manželka královna Camilla, na kterou se v posledních týdnech upírá velká pozornost. Od té doby, co král onemocněl a odložil své povinnosti, ho právě ona často zastupuje.

​A tak si i světová média všímají, že zatímco ještě před několika lety ji mnoho Britů odmítalo, teď s trochou nadsázky zachraňuje britskou monarchii a stává se čím dál oblíbenější.

[chooze:article;value:542264]

Po operaci se totiž zotavuje i princezna Kate a její manžel a následník trůnu princ William se kvůli péči o manželku načas uchýlil do ústraní, aby jí byl nablízku. Camilla měla poměrně dlouho nálepku "rozvracečky manželství" – když se, podle mnohých kvůli ní, rozpadl vztah tehdy ještě prince Charlese a princezny Diany. Mnoho lidí jí dávalo za vinu dokonce i Dianinu tragickou smrt v roce 1997.

Britové Camillu částečně přijali v roce 2005, kdy si Charles s ní prosadil svatbu. Naplno ji ovšem veřejnost, podle britských médií, začala mít opravdu ráda až po Karlově nástupu na trůn. I mnohá světová média si všímají, že Camilla je teď, v nelehké době pro britskou královskou rodinu, nedocenitelným přínosem.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.