Královnu krásy zastřelili nájemní zabijáci. Najít ji měli díky fotce chobotnice

Ekvádorskou královnou krásy a influencerku Landy Párragaovu zastřelili na konci dubna dva ozbrojení muži. Pravděpodobní nájemní zabijáci ji podle listu El País měli najít v restauraci s rybími specialitami, kde po ní třikrát vystřelili. Poté z místa činu utekli.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený LANDY PARRAGA (@landyparraga.ec)

Kromě modelingu se 23letá Párragaová živila také obchodem. Vlastnila totiž řetězec s domácími potřebami a značku sportovního oblečení. Byla ale také v kontaktu s podsvětím. Telefonovat si měla například s Leandrem Norerou, překupníkem drog známým pod přezdívkou El Patrón, tedy Šéf, kterého měli loni v létě za záhadných okolností ve vězení zavraždit členové konkurenčního gangu.

[chooze:article;value:552232]

A nejspíš nejen telefonovat. Podle deníku Telegraph byly totiž v Norerově telefonu nalezeny důkazy o tom, že ji obdarovával drahými auty i byty a z odeslaných zpráv vyplývá, že s ní měl poměr. "Jestli o ní moje žena něco zjistí, jsem v háji," měl si postěžovat jednomu ze svých spolupracovníků.

I proto se spekuluje, že za vraždou krásné modelky stojí právě Norerova žena Lina Romerová, která sama čelí obvinění z uplácení soudců. Nájemné vrahy pak na stopu Párragaové nejspíš přivedl její životní styl. Nedlouho před svou smrtí totiž sdílela se svými fanoušky na instagramu, že si v restauraci právě dává chobotnici.

Ekvádor je od února ve válce s gangy. Prezident Daniel Noboa vyhlásil v zemi výjimečný a vyslal do ulic armádu. Podle údajů z prvních měsíců letošního roku se počet vražd snížil na polovinu, i když vraždy politiků, útěky z vězení a masakry pokračují. Před měsícem bylo zavražděno 80 lidí za pouhých 24 hodin.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.