Královská rodina se chystá na Harryho příjezd. Nečeká ho nic dobrého

Korunovace Karla III. proběhne 6. května a Harry s Meghan, kteří žijí s dětmi ve Spojených státech, už na ni dostali pozvánku. Pár sice zatím oficiálně nesdělil, zda do Británie dorazí, ale veřejnost očekává, že si manželé korunovaci nenechají ujít.

Britský deník The Sun ovšem popsal, že Harryho a Meghan rozhodně nečeká vřelé přivítání. Vévoda a vévodkyně ze Sussexu prý nebudou vůbec pozváni k účasti na balkónovém vystoupení v Buckinghamském paláci. A mnoho členů rodiny se údajně nechce s párem vůbec setkat.

"Dostanou chladné rameno (fráze používaná v angličtině k vyjádření ignorace – pozn. red.) od mnoha příbuzných. Jeden mi dokonce řekl, že doufá, že budou usazeni až někde na Islandu," popsal deníku rodinný přítel. "Mnoho členů rodiny s nimi nechce mít nic společného. Pokud je budou muset vidět na korunovaci, tak budiž, ale nechtějí se s nimi stýkat," dodal.

Pokud Harry skutečně přicestuje, tak půjde o vůbec první setkání s rodinou od vydání jeho knihy pamětí, ve které odhalil mnohá tajemství královské rodiny. Kupříkladu rozbroje s bratrem a následníkem trůnu Williamem či intriky macechy, nyní královny choti Camilly.

[chooze:article;value:494392]

​Vztahy v rodině jsou od té doby v naprostém rozpadu a příbuzní se nestýkají. Harry s Meghan se prý snažili o nápravu, když uspořádali křtiny princezny Lilibet. Pozvání na skromný obřad na začátku března dostal i král Karel III. s chotí Camillou, stejně tak princ William a Kate. Nikdo z nich však nepřišel.

Archie má narozeniny

Bez ohledu na to, zda Harry s Meghan do Londýna přiletí, tak Britové v květnu na korunovaci určitě neuvidí děti královského páru, tedy roční princeznu Lilibet a prince Archieho, kterému budou přesně v den slavnosti čtyři roky. Ti totiž vůbec nedostali pozvánku, jelikož podle úředníků jsou na takovou událost příliš malí.

Děti Kate a Williama by se ale akce zúčastnit měly, minimálně devítiletý princ George a v té době už osmiletá princezna Charlotte. Zatím není jasné, zda přijde i nejmladší syn páru princ Louis, kterému bude v dubnu 5 let. Fanoušci monarchie by ho ale určitě rádi viděli, protože veselý hošík je u nich velice oblíbený.

Korunovace Karla III. už má jasný plán. Oslavy potrvají tři dny. Detaily popsal historik:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.