Moderní bydlení

Kramný dal Monice ultimátum. Přátelé promluvili o krizi v jejich vztahu

Přátelé Moniky Kramné na ni i po letech vzpomínají jako na velmi atraktivní ženu. "Myslím, že když šla po ulici, tak si jí chlapi všímali, otáčeli se za ní," konstatuje roky po její smrti Patrik Mrázek, který se společně s manželkou Šárkou s Kramnými kamarádili.

Jenže právě to byl podle nich častý zdroj sporů mezi Monikou a Kramným. Ten se totiž nemohl smířit s tím, že by o jeho ženu mohl usilovat i jiný muž. Sám tak přiznává, že když zjistil, že je Monika na sociální síti Facebook v kontaktu s jinými, dal jí ultimátum.

"Manželka opravdu trávila spoustu času na tom počítači. Vím o tom, že měla jeden Facebook, jednu dobu jsme se o tom i pohádali. Když jsem přišel na to, že má tam nějakých 57 neznámých chlapů, které jsem v životě neviděl, dal jsem jí na výběr, buď já, nebo Facebook," přiznává po letech.

[chooze:article;value:568675]

​Žárlivost se měla ale stupňovat. "Párkrát se mi přihodilo, že když jsme si spolu volaly, bylo za deset dvě, Péťa přicházel myslím ve dvě nebo ve dvě deset, tak ona pravidelně ukončovala rozhovor se mnou, protože nechtěla, aby věděl, že si se mnou ona telefonuje. Když přišel domů, tak ony byly jak kdyby jen pro něho," dodává Šárka.

Toho, že v jejich vztahu není něco v pořádku, si všimla i kamarádka Daniela. "Ale manželské problémy jsou vždy. Já o ničem nevím. Ale viděla jsem na ní, že jí něco trápí, ale nikdy mi nic neřekla," přiznává.

Podle Šárky nakonec Kramný potřebu mít Moniku pod kontrolou vyřešil "chytráckým způsobem". Začal ji doprovázet, když někam šla, a to jak do práce, tak i na diskotéku. "Takže my jsme se bavily, jemu to vůbec nevadilo, on seděl v rohu a viděl ji," popisuje Šárka.

[chooze:article;value:568056]

​"Je 21 století. Nikdo nemůže vlastnit tu ženu takovým způsobem, jak si on představoval," uzavírá. Na Moniku Kramnou i po letech vzpomíná jako energickou a veselou kamarádku. S manželem se tak s odstupem času shodují na tom, že se k sobě s Kramným nehodili.

"V první chvíli jsme si mysleli, že protiklady se přitahují, když to člověk vidí tak vzdáleně, tak si říká okay, může to fungovat. Ale čím ten čas běžel, tak nám to přišlo nepochopitelné. Monča byla tak čistý člověk, tak veselý. Jí bylo slyšet. A právě u něho to bylo úplně opačné," uzavírají manželé Mrózkovi.

Od smrti Moniky a Klárky Kramných už uplynulo 11 let. Vyšetřovatelé nejdřív případ prošetřovali jako otravu, nakonec se ale ukázalo, že šlo o dvojnásobnou vraždu. Petr Kramný si za ni odpykává 28 let za mřížemi.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.