Kramný mohl dostat doživotí. Trest je příliš nízký, tvrdí advokátka

"V době, kdy se projednávala část soudního řízení s Petrem Kramným, jsem čekala dítě. Toto mě vedlo dál, aby bylo jednoznačně prokázáno, že on je tím, kdo způsobil smrt Moniky a Klárky," uvádí advokátka Slámová ve čtvrtém díle dokumentární série Kauza Kramný na platformě Voyo. Sama v případu firgurovala jako zmocněnkyně rodiny poškozených.

​U zvlášť závažného zločinu vraždy je trest odnětí svobody 15 až 20 let. Výjimečným trestem je 20 až 30 let či doživotí. Osmadvacetiletý trest, který uložil v rozsudku z ledna 2016 Krajský soud v Ostravě, je tedy u horní sazby.

[chooze:article;value:569126]

"Závažnost činu, kterého se dopustil obžalovaný Petr K., je velmi vysoká. Pachatel takového trestného činu si musí být vědom toho, že bude a musí následovat v zájmu ochrany života a zdraví lidí za toto společensky velmi nebezpečné jednání adekvátní trest," uvádí mimo jiné asi stostránkový rozsudek ostravského krajského soudu.

"Trest dostatečně důrazný, jenž bude nejen represivně a výchovně působit na dotčeného jedince, tedy obžalovaného, ale zároveň bude účinný i z hlediska generální prevence," stojí dále v rozsudku.

Podle Slámové by si však Kramný zasloužil větší trest. "Něčí život už ale nenahradí nic. A Klárce s Monikou by ho nevrátilo ani doživotí," říká pro TN.cz rozhořčená Slámová.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.