Kramný reakcí krátce po vraždě šokoval reportéra. Je to běžné, říká expertka

[chooze:gallery;value:29518]

​Druhý díl dokumentární série Kauza Kramný se zabývá mimo jiné mediálním zájmem o případ, v němž byl Petr Kramný odsouzený k 28 letům vězení za vraždu dcery Klárky a manželky Moniky.

Jako první byl na místě činu z českých médií štáb Novy. "Co mě hodně překvapilo, bylo, že (Kramný, pozn. red.) souhlasil s rozhovorem v takové situaci," uvádí v dokumentární sérii reportér TV Nova Martin Kočárek.

[chooze:article;value:566642]

​Minimálně v očích veřejnosti mohly četné mediální výstupy Kramného poškodit, protože v nich nejprve neprojevoval dostatečnou lítost.

"Jsem přesvědčen o tom, že to, jak působil v některých fázích rozhovorů, bylo zapříčiněno léky na zklidnění," domnívá se v rozhovoru pro Voyo bývalý animátor cestovní kanceláře Patrik Mitáš, který s Kramným bezprostředně po úmrtí jeho manželky a dcery trávil nejvíce času.

Psycholožka Lenka Čadová pro TN.cz uvedla, že to, jak se odsouzený vrah projevoval, nejspíš ovlivnily nejen léky, které bral.

[chooze:article;value:566591]

​"V reakci na stres mohou lidé vypadat jako paralyzovaní. Na první pohled to pak působí, že jim je jejich životní situace lhostejná. To však může být jen reakcí na velkou stresovou zátěž," říká Čadová.

I když mediální výstupy Kramného mohly způsobit u veřejnosti rozpačité reakce, na rozhodování soudu to podle uznávané advokátky vliv mít nemohlo.

"Soudní znalci vytvoří posudek a jsou schopni všechny okolnosti případu vyhodnotit. Soudci se řídí znaleckými posudky a názory veřejnosti na jejich rozsudky vliv nemají," připomíná právnička Dagmar Raupachová.

Kauza Kramný: Vyšetřování prodloužila jazyková bariéra, překlady spisů se lišily:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.