Kramný se radoval. Známá popsala první hodiny po vraždě Moniky a Klárky

Vztahem Moniky a Petra Kramného prý zmítala žárlivost. I 11 let po osudné noci si jejich blízká kamarádka Šárka Mrózková vzpomíná na to, jak z ní Kramný tahal heslo na Moniky sociální sítě, aby zjistil, zda si s někým nepsala. Stát se tak mělo přitom jen krátce po vraždě.

"Měla jsem telefonát z Egypta. Chtěl se mnou mluvit Péťa, ale nevěděla jsem, na jaké téma. Jeho první slova byla: 'Ty jsi jediná, který ví všechno o Monice. Takže buď tak laskavá a hned mi to řekni'," křičel na ni. Hovor ale nakonec ukončili. "Už jsem s ním nechtěla mluvit," vzpomíná přítelkyně v dokumentární sérii Kauza Kramný z produkce Voyo.

"Monika si založila Facebook, a jakmile Péťa zjistil, že si tam s někým píše, tak chtěl mít přehled," objasňuje, čeho se hovor týkal. Monice prý tehdy poradila, aby si založila druhý facebookový profil, a to bez fotky a pod cizím jménem. Právě to měl být problém.

[chooze:article;value:566483]

Kramný ji chvíli po prvním hovoru kontaktoval znovu. "To bylo ještě horší, protože chtěl vědět všechno o Facebooku. Chtěl na ten Facebook heslo. A naléhal, já se úplně klepala, brečela jsem. Tam jsem jakoby přepnula a začala na Petra nahlížet jinak," vzpomíná Šárka.

Na rozdíl od ní ale prý Kramný neuronil ani slzu. "On ztratil manželku, dítě, a dokáže se takhle chovat. Já bych nedokázala o tom ani mluvit. Ale on byl úplně happy (šťastný v angličtině, pozn. red.), řve na mě a zjišťuje informace, co Monika dělala. Choval se jako psychopat," uzavírá.

Teprve osmiletá Klárka a šestatřicetiletá Monika zemřely v egyptské Hurghadě v roce 2013. Vyšetřovatelé původně pracovali s verzí, že se otrávily. Soud ale nakonec případ označil za dvojnásobnou vraždu. Petra Kramného poslal na 28 let za mříže. Svůj trest si odpykává ve Věznici Mírov.

Dokumentární série Kauza Kramný mapuje všechno, co se vraždy týká:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.