Moderní bydlení

Kramný zavraždil vlastní dceru. Experti řekli, proč musela zemřít i malá Klárka

"Dodnes nedokážu pochopit, jak ji mohl zabít. Vlastní dceru. Nikdy to nepochopím," podivuje se rodinná známá Kramných Daniela Z. v dokumentární Kauze Kramný na platformě Voyo. Odborníci oslovení TN.cz se snaží na jednu z největších záhad Kauzy Kramný najít odpověď.

1. Mělo jít o vraždu a sebevraždu

Manželství Kramných bylo v troskách, v podobně vyhrocených situacích nebývá neobvyklé, že vrah nejprve skoncuje se svou rodinou a následně sáhne i na svůj život. "Petr Kramný mohl o rozšířené sebevraždě uvažovat," potvrzuje pro TN.cz psycholog Michal Kniha. Z toho, že by si sáhl na svůj život, ale mohl dnes již odsouzený vrah nakonec dostat strach.

[chooze:article;value:569692]

2. Klárka mohla přijít o život nešťastnou náhodou

Některé snímky z rodinného alba Kramných ukazují, že otec se svou dcerou nemusel mít špatný vztah. O to větší záhadou zůstává, proč kromě Moniky zemřela i Klárka. "Petr Kramný mohl chtít zavraždit jen Moniku, ale Klárka mohla přijít o život nešťastnou náhodou" domnívá se bývalý děkan Policejní akademie David Zámek. Dívka se například mohla přitulit k mamince ve chvíli, kdy do ní začal proudit elektrický proud.

3. Petr Kramný je narcis a záleží mu jen na něm

Podle psychiatričky Džamily Stehlíkové se lidé jako Petr Kramný vždycky mstí totálně a mohl si vyřizovat účty za vztahové problémy. "On jako narcis má na prvním místě sebe samého. A když takový člověk chce obnovit svou nadvládu, nezáleží mu na nikom. On totiž zná pouze lásku k sobě samému," upozorňuje pro TN.cz Stehlíková.

[chooze:article;value:569560]

4. Absence empatie

Petru Kramnému podle odborníků chybí empatie. Pro takové lidi bývá jednodušší způsobovat někomu jinému utrpení i smrt, protože se nedokáží vcítit do jejich situace. "On hovoří hlavně o sobě, a nikoli o své dceři a ženě, které přišly o život. A jde mu o jeho pocity. Když někdo přijde o svou nejbližší rodinu, mluví většinou o ní, a ne o sobě," upozornila pro TN.cz nedávno expertka Eliška Landovská.

5. Kramného verze o vraždící Monice

Několik dní po smrti Moniky a Klárky v Egyptě se Petr Kramný o své manželce vyjadřoval nepěkně. Před delegátkou cestovní kanceláře dokonce házel vinu na svou zemřelou choť, v podobném duchu vzpomíná i televizní reportér. "Neustále hledal viníka, kdo mohl způsobit smrt. Podle něj za to mohli všichni a jedině on ne," říká reportér TV Nova Martin Kočárek. "Kdo má spoluvinu na tragédii, nejčastěji začíná hledat, kdo za to může a nevynechá ani oběti," vysvětluje Kramného chování psychiatrička Stehlíková.

V pokoji smrti vraždila Monika, vysvětloval Kramný delegátce:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.