Krásná zpráva. Martínkovi se daří skvěle, má radost ze života

"Je to něco málo přes tři měsíce od zákroku ve Francii a Martínek se od té doby neuvěřitelně změnil. Daří se mu skvěle, a i přes několikatýdenní boj s rýmou fyzicky posílil a osvojil si nové dovednosti. Je opravdu radost sledovat jeho nadšení z nových možností," zveřejnili Martínkovi rodiček nový příspěvek na webu Donio.

Martínek se dokonce naučil několik nových slabik. "Krásně se rozpovídal… ma-ma a ba-ba, které už vypiloval, začíná doplňovat novými slabikami a občas zopakuje něco jednoduchého," pochlubili se jeho pokrokem.

Dvouletého chlapečka také velmi začalo bavit překulování. "Koníčky už pase bez problémů a nedávno se naučil překulit ze zad na bříško. Tím se teď baví nejvíc. Je vidět, že má obrovskou radost ze života a my s ním," svěřili se šťastní rodiče.

[chooze:article;value:553673]

"Moc se všem dárcům omlouváme, že neinformujeme o Martínkově vývoji trochu častěji. Maximálně věnujeme náš čas rodině a na psaní už nezbývá moc prostoru," vysvětlili.

Martínek trpí velmi vzácným genetickým onemocněním, syndromem AADC. "Lidé se syndromem AADC mají často závažné neurologické problémy, jako jsou svalová slabost, poruchy pohybu, poruchy spánku, problémy s polykáním a mnoho dalších obtíží," stojí na webu. Martínek trpí jeho nejtěžší formou, a je proto zcela odkázán na pomoc druhých. 

Letos v lednu podstoupil desetihodinovou operaci léčbu ve francouzském Montpellier. "Zákrok spočíval v aplikaci léku Upstaza do Martínkovy hlavičky, zjednodušeně řečeno byl vpraven injekčně na čtyřech místech," informoval tehdy web.

Martínek je zpátky v Česku, po operaci jsou znát první zlepšení:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.