Krátké a časté dovolené jsou čím dál oblíbenější. Češi cestují i mimo sezónu

Krátké dovolené jsou podle Lenky Pátek mezi Čechy čím dál oblíbenější. Jedou pak ale i několikrát za rok. "Ačkoliv ta nejoblíbenější doba na cestování je díky prázdninám v létě, tak trendem je cestování na kratší dobu i v jarních nebo podzimních měsících," řekla.

"Často takhle cestují lidé, kterým už děti vylétly z hnízda, a mají tak najednou čas na cestování a objevování různých zemí a destinací," popsala obchodní ředitelka. Kratší dovolené jsou podle ní oblíbené také mezi páry.

[chooze:article;value:548532]

Týká se to ale podle jejích slov i rodin s dětmi. "Během roku máme spoustu svátků a často k tomu mají děti nějaká ředitelská volna," uvedla Pátek. "Z toho svátku se může vyklubat krásný prodloužený víkend," dodala s tím, že malé děti rodiče často i omluví ze školy.

Krátké dovolené lidem umožní i udržet si vyšší standard. "Místo toho, aby jeli na delší dovolenou, tak zvolí kratší, ale zachovají si lepší kvalitu hotelu," přiblížila. Češi jsou podle ní nároční zákazníci a úroveň si hlídají.

[chooze:article;value:544872]

S tím pomáhají i on-line portály. "Můžete si ověřit kvalitu ubytování, přečíst si recenze a nemělo by vám nic zůstat utajeno," doporučila Pátek. "Lidé vyhledávají kvalitní hotely přímo u moře, jsou ochotní si trochu připlatit, ale cena je nadále velmi důležitým kritériem," uzavřela.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.